
Recepten
Romige vulling voor cakes en cupcakes , Boter creme roux:
Ingredienten:
5 eetlepels bloem
1 theelepel vanille extract (essence kan ook wel)
250 ml. melk
250 gr. poedersuiker
250 gr. roomboter (kan ook met Crisco maar ik heb roomboter gebruikt)
De melk en bloem in een pannetje goed roeren tot de klontjes eruit zijn en dan koken tot je een dik papje krijgt. Dit papje goed laten afkoelen (het moet echt koud zijn en niet meer warm!!)
In mixer de boter, vanille en poedersuiker mixen. Bloempapje toevoegen en blijven mixen tot het luchtig is.
Ik vond het echt superlekker, goede structuur, niet te boterig . . . lekkerder dan de standaard botercreme.
----------
Voor "waaghalzen" en gevorderde cupcake-bakkers:
RED VELVET CUPCAKES, grote klassieker onder de cupcakes !!!
Hoeveelheid is goed voor ongeveer 25 CC's
Oven voorverwamen op 175 graden.
300g fijne suiker
200 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
300 g cakebloem (krijg je door30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
2tbs (30g) cacao
1tsp (5g) baksoda
snufje zout
240 ml karnemelk(kamertemperatuur)
rode vloeibare kleurstof(officieelstaat1,5eetlepel)
1tsp (5ml) vanilleessence
1 tsp (5 ml) (appel) cider azijn
Bloem zeven en even apart zetten. Boter met de suiker goed luchtig kloppen (5 min). Voeg de eieren toe. Mix apart in een kommetje de kleurstof, vanille essence en de cacao. Voeg dit hierna bij het beslag. Meng het zout met de karnemelk en voeg dit om en om met de bloem in 3 keer bij het beslag. Doe de baksoda en de azijn bij elkaar in een kommetje (gaat bruisen), roer even en ook dit bij beslag voegen. Nu even goed doormixen (ook even de randen met een spatel los maken). Vervolgens een flinke eetlepel per CC en voor ongeveer 18 a 20 minuten in de oven.
Versieren met flinke toef slagroom of icing en besprenkelen met nootjes, praline of nougatine !
--------------------
Choclate cupcakes ala Magnolia Bakery
Ingrediënten:
- 270gr Bloem
- 1tl bakpoeder
- 227 gr boter(ongezouten, op kamertemperatuur)
- 200 gr suiker
- 218 gr licht bruine suiker
- 4 grote eieren (kamertemperatuur)
- 170 gr Pure chocolade
- 240 ml Karnemelk (=botermelk)
- 1 tl Vanille Extract
Werkwijze:
De boter zacht kloppen tot die echt romig is. De suikers toevoegen en nog minstens 3 minuten kloppen met de mixer. Ei per ei toevoegen en heel goed mixen tussenin, hierna voeg je de gesmolten chocolat toe. Bij dit hele mengel voeg je de bloem toe in 3 delen, telkens afgewisseld met een beetje vanille extract en een beetje karnemelk. Hierna nog goed kloppen, maar zeker niet overkloppen!
Gedurende 20-25min bakken op 175°c.

Surinaamse maizenakoekjes
Benodigdheden:
- 200 gram maïzena
- 125 gram (room)boter
- 125 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker ( 2 dopjes vanille essence)
- 2 eetlepels suikermuisjes
- 1 ei
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix het boter met ei en suiker klop dit goed en voeg daarna de vanille essence (of vanillesuiker) toe. Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost. Voeg daarna steeds beetje bij beetje de maïzena toe. Je krijgt nu een lekker zachte witte deeg. Zorg dat het deeg een beetje vast is niet te hard.
- Maak nu kleine bolletjes van het deeg en plaats ze op een beboterde bakplaat. Druk ze aan de bovenkant even plat met de achterkant van een vork zo ontstaat een mooi figuurtje aan de bovenkant. Versier ze met de suikermuisjes
- Bak de koekjes nu ongeveer 15-20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de koekjes niet bruin worden. Ze behoren een witte kleur te houden.
Tip:
- Als je de deegbolletjes plaatst op de bakplaat zorg ervoor dat ze iets uit elkaar liggen, ze worden namelijk groter tijdens het bakken.
- Je kunt ook een schietpistool gebruiken om de koekjes een aparte vorm te geven, daar het beslag niet zo stevig is.
- Als je de koek niet zo kruimig wilt hebben dan kan je ook eventueel 50 gram custard toevoegen. Het deeg wordt dan wat soepeler en geler

Maak jouw eigen website met JouwWeb